Probeer Manjaro met de Xfce desktop eens

Veel mensen die met Linux beginnen komen terecht bij de meest bekende distributies: Ubuntu, Fedora of één van de vele Ubuntu afgeleiden.

De Linux distributie die ik gebuik is Manjaro. En dan met name de versie met de Xfce desktop.

Na de eenvoudige en snelle installatie viel me gelijk op hoe ontzettend ‘schoon’ de Xfce desktop is. Super strak en geen button teveel. Mocht je graag een uitgebreidere desktop-ervaring willen: er is bijna geen desktop die meer aanpasbaar is dan Xfce. Maar juist de eenvoud en het strakke in de standaard opzet sprak mij wel aan. Er is weinig of niets dat je afleidt van het werk dat je wilt doen. Xfce is ook zo licht dat het weinig van je computer vraagt. Xfce neemt geen onnodige processorcycli of geheugen in beslag zodat er meer overblijft voor je applicaties.

Over applicaties gesproken: Manjaro komt met voldoende standaard geïnstalleerd om direct aan de slag te kunnen. LibreOffice staat voor je klaar, Firefox is je standaard browser en mediaspelers, en allerhande handige apps die je mag verwachten zorgen ervoor dat je na installatie je computer gelijk kan gebruiken.

Het installeren van applicaties gaat via Pacman als je gebruik maakt van de commandline, of Pamac als je liever alles in een grafische omgeving doet. In feite is het een kwestie van even wennen maar erg veel verschil met de werkwijze van Ubuntu (et al) of Fedora is er niet. Het werkt vlot, schoon en na installatie staat de software netjes in je menu.

Besproken product:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.