Over mij

linux open source advies

  • Ervaring met IT sinds 1982
  • Bekend met open source sinds 1995
  • Werkt zelf volledig met open source software
  • Sinds 2004 ervaring als zzp’er
  • Van nature behulpzaam
  • Vertaald graag jargon naar gewone mensentaal

Henk de Kruyff voor IT advies op open source gebiedMijn naam is Henk de Kruyff. De eerste ervaring met een computer was in de late jaren zeventig. Mijn oom had een Apple II serie computer. Mijn neefje en ik speelde daar graag spelletjes op en de fascinatie met computers was geboren. In 1982 kreeg ik een Sinclair ZX 81. Sindsdien zijn computers en alles wat er omheen gebeurt niet meer weg te denken uit mijn leven.

zzp

Begin jaren negentig rolde ik de IT in. Meer dan 15 jaar werkte ik voor diverse bedrijven. In 2004 besloot ik voor mezelf te gaan werken als zzp’er. Eerst als geluidstechnicus en later als schrijver/vertaler. Wel altijd met meer dan een schuin oog op de IT. Ik bedacht en implementeerde vaak mijn eigen IT oplossingen in mijn zzp-activiteiten.

Gevolgd

Het bloed kruipt waar het niet kan gaan. Computers en de ontwikkelingen daarin blijven boeien. Vooral de ontwikkelingen op het gebied van vrije en open source software heb ik al die jaren nauwlettend gevolgd.

Aanbevelen

In 2017 was het zover: Linux en alles wat eromheen gebeurde was wat mij betreft volwassen. Zo volwassen dat ik het zonder reserveringen durfde aan te bevelen. Ik zag ook een groeiend aantal mensen met vragen zitten op dit vlak. Die mensen wilde ik graag helpen! HDK IT Advies was geboren.

Veilig

HDK IT advies geeft antwoord op jouw IT vragen. Daarbij is de overstap naar open source een onderdeel van het antwoord. Ik help jou om kostenbesparend, veilig en efficiƫnt je IT in te richten dankzij open source oplossingen.