Is er open source software voor Windows?

linux open source advies
Jazeker! Heel veel zelfs. Hoewel Windows zelf geen open source software is, wil dat niet zeggen dat alle andere pakketten die je op je computer gebruikt ook closed source moeten zijn.

Enkele voorbeelden van open source software die erg goed op Windows werken zijn:

Als je eenmaal gaat zoeken, door bijvoorbeeld de zoekterm “open source alternatief voor …” in te tikken in je favoriete zoekmachine, dan zul je een wereld aan software ontdekken. Het zal je verbazen hoeveel open source oplossingen er zijn. Veel van deze software doet niet onder, of is zelfs beter dan de betaalde, closed source software die je gewend bent.

Veilig

Is die open source software wel veilig om te gebruiken op mijn Windows computer? In de meeste gevallen wel. Het komt er op neer dat het niet anders is dan met de software die je nu al op je computer installeert. De software die in het lijstje hierboven staat wordt door gerenommeerde ondernemingen of collectieven uitgebracht. Zij doen er alles aan om het zo goed mogelijk te maken. In dat opzicht verschillen zij niet van commerciƫle softwarebedrijven. Sterker nog: misschien doen veel van de open source software bedrijven nog wel een beetje beter hun best omdat ze weten dat ze een vooroordeel moeten overwinnen.

Linux

Je kunt zelfs de overstap naar open source helemaal maken door Windows te vervangen door Linux. Maar zelfs als je niet zo ver wilt gaan is er veel vrije en open source software te vinden. Natuurlijk mag je altijd contact met mij opnemen als je op zoek bent naar een specifieke oplossing en benieuwd bent naar de open source manier van werken.