Werkwijze

linux open source advies

  • Persoonlijk
  • Je weet altijd waar je aan toe bent
  • Lage kosten door open source oplossingen
  • Oudere hardware vaak nog prima te gebruiken

Ik werk als adviseur voor jou, de zzp’er. Ik luister naar je probleem en daarna ga ik je helpen met de oplossing. Daarbij werken we samen! Dat betekent dat je ook gaat leren jezelf te redden. Precies volgens het principe van iemand een hengel geven in plaats van een vis. Dat werkt in de toekomst kostenbesparend voor jou.

Website

Ook als ik een website voor je maak ga ik uit van jouw onderneming en wat je wilt uitstralen. Het leuke is dat het ontwerpen van een website je vaak een nieuwe focus geeft op je onderneming. Door te brainstormen over de site ga je ook meer nadenken over de structuur en het doel van je onderneming. Alleen daarom al is het laten maken van een website een aanwinst voor je onderneming.

Vrees niet!

Vrees niet! Ik begeleid je intensief, helemaal totdat jouw computer zo werkt zoals jij dat wilt. Maar door de handelingen voor een groot deel zelf te doen, leer je jezelf te redden. En geloof me, zelfs al ben je een complete digibeet, het komt goed!

Verkenning

Een eerste gesprek is een verkenning. We gaan op zoek naar de kern van jouw probleem. Zo’n gesprek is natuurlijk gratis. Daarna gaan we samen op pad. We gaan zorgen voor een betrouwbaar en naar jouw zin werkend systeem. Zodat je productief kunt zijn zonder je zorgen te hoeven maken over je computer.

Kosten

De kosten van dit proces hebben we dan al overlegd en je weet bij mij altijd waar je aan toe bent. Het bepalen van de kosten is onderdeel van de eerste verkenning. Er is geen sprake van onverwachte kosten of adders onder het gras. En een groot voordeel als je de open source weg gaat: de software is meestal gratis of heel goedkoop. Bovendien blijft oudere hardware vaak nog prima te gebruiken dankzij open source. Dit leg ik graag aan je uit.

Oplossen

Het belangrijkste is dat we samen jouw probleem oplossen en dat ik je daarin begeleid totdat het voor jou goed is.